Contact

smart Center Europa

Welkom in uw smart center Europa

HET smart-verkooppunt in Brussel, dat rechtstreeks afhangt van de smart-invoerder België/Luxemburg

Maak het je gemakkelijk in de stad !

Elektrische modellen

 • smart EQ n°1
 • smart EQ n°2
 • smart EQ n°3
 • smart EQ n°4
 • smart EQ n°5

smart EQ

Wacht niet op de rest. Ga alvast de weg op!

De toekomst van stedelijke mobiliteit is elektrisch en alles wat u nodig hebt om over te stappen, zijn nieuwsgierigheid en een beetje moed. Tweezitter, vierzitter of cabrio: Ongezien praktisch, met intelligente techniek en uniek rijplezier: consequent doordachte stedelijke mobiliteit, vrijwel geruisloos, lokaal emissievrij en steeds met volledige koppel. Welkom bij de nieuwe smart EQ fortwo- en forfour-modellen.

De smart EQ control-app

Het startschot is gegeven voor een intelligente verbinding. De smart EQ control app geeft uw smartphone zinderende mobiliteit. Nadat smart EQ fortwo- en forfour-bestuurders hun persoonlijke voertuig hebben gecreëerd, staan er talrijke intelligente features voor hen open. Zo hebben iOS- en Android-gebruikers niet alleen altijd goed zicht op de actuele voertuigstatus, maar kunnen zij ook vele functies via hun mobiele apparaat aansturen.

Voor bestuurders van elektrische auto's bijzonder belangrijk: Hoe staat het met de accu?

Deze informatie hebt u nu steeds binnen handbereik, want smart EQ control geeft een actueel overzicht van de laadstatus, actieradius en resterende oplaadtijd. Daarnaast heeft deze app een slimme functie voor het inplannen van de oplaadprocedure. Op basis van de stroomtarieven voor dag en nacht kan iedere gebruiker zelf bepalen wanneer zijn eigen smart EQ fortwo of forfour moet worden opgeladen.

Alles in zicht, alles onder controle: De smart EQ control app bundelt talrijke intelligente features in één unieke toepassing. Van rijstijlanalyses en klimaatregeling vooraf tot pushberichten bij lage bandenspanning: met de app blijft u steeds verbonden met uw voertuig en hebt u zo een perfecte digitale begeleider voor uw dagelijkse ritten met de elektrische smart.

Rijplezier met meer intelligentie: uw eco-score

Met de eco-score kunnen bestuurders van een smart EQ fortwo of forfour zien hoe zuinig hun elektrische auto is – bijvoorbeeld door middel van een anticiperende rijstijl of door hoge snelheden gedurende langere perioden te vermijden. De verwerkte gegevens worden in de app weergegeven en anoniem met andere bestuurders vergeleken. Dit kan een stimulans zijn voor bestuurders om hun rijstijl te verbeteren.

Opladen

Nieuwe energie voor uw elektrische smart.

Om altijd vol energie aan te komen hebben de nieuwe smart EQ fortwo, fortwo cabrio en forfour talrijke intelligente oplossingen aan boord. Door middel van de zogenoemde recuperatie bijvoorbeeld winnen vrijwel alle elektrische auto's bij het uitrollen en remmen energie terug. De radargebaseerde recuperatievan smart gaat echter nog een stap verder: Een radarsensor houdt permanent de verkeerssituatie vóór de auto in de gaten en kiest automatisch de recuperatiefase die voor een optimaal gebruik van de bewegingsenergie zorgt. Met de ECO-modus bespaart u bovendien al bij het rijden energie. Maar ook het opladen vanuit het stroomnet is uiterst eenvoudig. Hoe eenvoudig dat precies is, komt u hier te weten.

 • Verbinden

  Verbinden.

  Open het laaddeksel op uw smart en verbind de oplaadaansluiting met de stroombron (laadstation of wallbox) met behulp van de laadkabel die in de bagageruimte is opgeborgen.

 • Opladen

  Opladen.

  Het opladen begint nu en de voertuigstekkerdoos wordt automatisch vergrendeld. Met de smart EQ control app kunt u op elk moment de actuele oplaadstatus op uw smartphone bekijken.

 • Verder rijden

  Verder rijden.

  Om het opladen te beëindigen opent u eerst de auto. Vervolgens kunt u de oplaadaansluiting ontgrendelen - trek eerst de laadkabel van de auto en koppel deze dan los van het stroomnet. En dan kunt u alweer verder!

 • Stopcontact

  Stopcontact.

  U kunt uw smart ook via vrijwel alle normale stopcontacten opladen. Daarvoor hebt u alleen een speciale laadkabel nodig die verkrijgbaar is voor de smart EQ fortwo en forfour.

Actieradius

Voor wat u in de stad zoal doet. En nog veel meer.

Als uw smart EQ fortwo of forfour volledig opgeladen is, kunt u tot 160 kilometer afleggen. Dat is voor de meeste stadsbewoners meer dan genoeg om de hele dag op pad te kunnen zijn zonder aan de accu te denken. Kijkt u zelf maar.

Oplaadpunten bij u in de buurt.

Thuis, op het werk of in de buurt van de supermarkt: waar is de dichtstbijzijnde oplaadpaal? Vind openbare en semi-openbare oplaadmogelijkheden voor uw elektrische auto – wereldwijd.

Modellen

 • smart fortwo n°1
 • smart fortwo n°2
 • smart fortwo n°3
 • smart fortwo n°4
 • smart fortwo n°5

smart fortwo

Plezier gegarandeerd! Leve het stadsleven!

Welkom aan boord van de nieuwe smart fortwo!

Een hoge wendbaarheid, een kleine draaicirkel, veel comfort, tal van slimme functies en vooral ... je kunt zowat overal moeiteloos parkeren. De nieuwe smart fortwo is amper 2,69 m lang, maar is groots in al deze opzichten.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 4,8 - 5,2 l/100 km.

CO2-emissie (gecombineerd): 110 - 119 g/km.

Contact een expert Book een proefrit
 • smart forfour n°1
 • smart forfour n°3
 • smart forfour n°4

smart forfour

The smart among the fourseaters.

De smart forfour combineert alle voordelen van een echter fourseater in een baanbrekend concept. Dat maakt hem uniek in zijn klasse. Dankzij zijn compacte afmetingen en hoge wendbaarheid is hij ideaal voor het drukke stadsverkeer. Met zijn royale kofferruimte en vier ruime zitplaatsen kan hij alle verrassingen aan die het dagelijkse leven in petto heeft.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 4,9 à 5,4 l/100 km.

CO2-emissie (gecombineerd): 112 - 123 g/km.

Contact een expert Book een proefrit
 • smart cabrio n°1
 • smart cabrio n°2
 • smart cabrio n°3
 • smart cabrio n°4

smart cabrio

The most open test drive

Zo open als de nieuwe smart fortwo cabrio moeten de bestuurders zich nu ook stellen – bij de meest open proefrit van de wereld. Aangesloten op een leugendetector moeten de deelnemers tijdens het rijden een reeks doortastende vragen beantwoorden.

En zo komt de waarheid vanzelfsprekend aan het licht. Alleen wanneer eerlijk antwoord wordt gegeven, blijft de cabrio open. Om het wat spannender te maken, worden de vragen bijvoorbeeld door de eigen moeder, beste vriend of partner gesteld.

Wie lukt het om de cabrio gedurende de proefrit open te houden? Hier kom je erachter!

Brandstofverbruik (gecombineerd) 5 - 5,4 l/100 km.

CO2-emissie (gecombineerd) 112 - 123 g/km.

Contact een expert Book een proefrit

Vraag voor een proefrit

 • Uw naam & voornaam zijn nodig.
 • Uw e-mailadres is nodig.
 • Uw telefoonnummer is nodig.

PrivateLease

PrivateLease regelt alles voor u.

Dat is pas comfortabel.

Dankzij PrivateLease stapt u als particulier in uw nieuwe smart voor een vast maandbedrag. Comfortabeler kan het niet. Want alle bedragen die gelinkt zijn aan het gebruik van uw wagen zijn inbegrepen. Het enige wat u nog extra moet tellen zijn uw tankbeurten.

Waarom kiezen voor PrivateLease?

PrivateLease is een huurcontract op lange termijn zonder voorschot, waarvan enkel privé-personen kunnen genieten. Er is geen enkele aankoopoptie.

 • U betaalt geen voorschot. U hoeft ook geen rekening te houden met grote investeringen en uw spaargeld blijft onaangeroerd. Zelfs van de waardevermindering van uw wagen hoeft u niet wakker te liggen.
 • U blijft gespaard van financiële verrassingen. Alle autokosten worden verzameld op één overzichtelijke maandelijkse factuur. U moet enkel nog rekening houden met uw tankkosten.
 • Uw smart center is uw servicepartner, die u met alles verder helpt.
 • Vergeet de administratieve rompslomp. Wij regelen de inschrijving van uw voertuig en uw verzekering.
 • Ook op het einde van uw contract maken we het u makkelijk. Wij zorgen voor de herverkoop van uw wagen. U levert uw wagen in en gaat gewoon achter het stuur zitten van uw nieuwe smart.
 • PrivateLease is beschikbaar voor jonge bestuurders vanaf 18 jaar (in het bezit van een geldig rijbewijs). Zij genieten bovendien van een zeer aantrekkelijk verzekeringstarief.

Dit is inbegrepen in uw maandelijkse huur:

 • Een vaste maandelijkse huur met een looptijd van 48 maanden
 • Geen voorschot
 • Alle taksen: belasting op inverkeersstelling, rijtaks en btw
 • Onderhoud en mechanische herstellingen
 • Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, CascoService (eigen schade aan het voertuig, brand, diefstal, glasbreuk en natuurkrachten) en rechtsbijstand
 • 4 winterbanden
 • Wegbijstand in heel Europa, dag en nacht, 7 dagen op 7
 • Volledige administratieve afwikkeling

Let op, geld lenen kost ook geld.

Onderhoud

Kom uit je winterslaap en laat je smart checken!

Met onze voorjaarscheck is je smart al helemaal klaarwakker als het nog maar net lente aan het worden is.

En omdat we nog veel meer geweldige aanbiedingen en exclusieve service hebben, maak je gegarandeerd een heel frisse start in het nieuwe seizoen. Kom gewoon eens even langs!

Net dat beetje extra voor jou en je smart

De smart Collection

Of het nu om trendy modeartikelen, coole accessoires of fanartikelen gaat, ongetwijfeld is er ook voor jou iets bij.

smart originele accessoires

Maak je smart nóg aantrekkelijker: bijvoorbeeld met nieuwe velgen, slimme oplossingen voor de bagageruimte of de sportieve, exclusieve BRABUS accessoires – zo wordt je smart net zo uniek als jij.

Ons team

smart center Europa is een van de grootste smart en Mercedes-Benz dealers van Brussel, die rechtstreeks afhangt van de invoerder van smart in België. Onze concessie verzorgt de verkoop aan particulieren, bedrijven en diplomaten, de overname van oude voertuigen, beschikt over een door smart erkende werkplaats en een dienst accessoires en onderdelen die ons in staat stelt efficiënt en proactief aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

We hebben ook een ruime keuze nieuwe en tweedehandswagens in voorraad. Onze concessie bevindt zich in Sint-Lambrechts-Woluwe, vlakbij de Europese instellingen en het stadscentrum en is zeer gemakkelijk bereikbaar via de grote verkeersaders.

Bent u een particulier? Contacteer ons

Diplomatic Sales

A new urban joy FOR diplomats

De Europa-concessie is de referentie voor autoverkoop aan ambassades, leden van diplomatieke missies en internationale instellingen (Eurocontrol, SHAPE, NAVO, de Europese Commissie, het Europees Parlement ...). We bieden uitzonderlijk interessante voorwaarden voor de aankoop van officiële en privévoertuigen. U kunt een keuze maken uit alle smart- en Mercedes-Benz-personenwagens.

Dankzij de ervaring van ons gespecialiseerde team geniet u van alle voordelen van een competente partner.

Bent u een particulier? Contacteer ons

Fleet Sales

Maak het u gemakkelijk in de stad!

CO2-emissies, VAA en fiscale aftrekbaarheid. Dat zijn vandaag essentiële criteria voor de keuze van een wagen voor professioneel gebruik. smart center Europa helpt u bij de selectie van modellen die bijzonder goed scoren voor deze drie punten.

Onze commerciële adviseur komt graag tot bij u om u een service op maat aan te bieden, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf.

Vertegenwoordigt u een bedrijf? Contacteer ons

Contacteer ons

 • Uw naam & voornaam zijn nodig.
 • Uw telefoonnummer is nodig.
 • Uw bericht is nodig.

Om uw recht op intrekken van uw toestemming aan het gebruik van de gegevens uit te oefenen die door dit formulier worden verzameld, uw vraag op het adres e-mail contact@smartcentereuropa.be zal willen opstellen.

Mercedes Europa